Josef Zotter, štajerský výrobca čokolády
Napísal: Pavol | 15.09.2010 Pokiaľ chcete byť skutočne chytrejší, úspešnejší a skutočne iný ako ostatní, tak sa nechajte inšpirovať príbehom Josefa Zottera, ktorý vytvoril skutočne ekologický a spravodlivý model podnikania podporený zážitkami a emóciami.
Zotterov podnikateľský model sa v mnohom líši od všetkého, čo je na trhu so sladkosťami, a vôbec v oblasti potravinárskeho priemyslu, bežnou praxou. Umelé náhrady surovín, farbivá, konzervačné látky, aromatické prísady v čokoláde od Zottera jednoducho nenájdete. Do hrncov na prípravu čokolády sa dostanú len prvotriedne suroviny tej najvyššej kvality. Nakoľko tieto prísady nie sú lacné, Zotter nesúťaží o čokoládu s najnižšou cenou a o čokoládu výnimočnej chuti, na ktorú nezabudnete. Napriek vyšším cenám ročne predá viac ako dva milióny tabuliek ručne vyrobenej čokolády, a to za cenu, ktorá niekoľkonásobne prevyšuje cenu konkurenčných čokolád.
Foto: Pavol Prok, máj 2009