RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Birdair predstavil prvú plne recyklovateľnú membránu na pokrytie veľkokapacitných stanov

Birdair predstavil prvú plne recyklovateľnú membránu na pokrytie veľkokapacitných stanov

Spoločnosť Birdair, popredný špecializovaný dodávateľ ultraľahkých a veľkorozmerných strešných systémov a poťahových textílií na svete, predstavila Kenafínovu membránu - prvú a jedinú plne recyklovateľnú stavebnú tkaninovú membránu.


ImageNový produkt, vyrábaný japonskou spoločnosťou Taiyo Kogio a predávaný v Severnej Amerike spoločnosťou Birdair, odteraz umožňuje, aby boli pružné strešné tkaniny na konci svojej životnosti recyklovateľné na papierové produkty. Je to obzvlášť ideálne pre dočasné veľkokapacitné stany s napnutou poťahovou membránou, ako napríklad tie, ktoré boli postavené na olympijských hrách.

Podobne ako tradičné textilné strešné výrobky, Kenafín je vysoko odolný, má vlhkosť nepriepustného materiálu, ktorý sa vyznačuje vysokým stupňom priehľadnosti a dovoľuje tak preniknúť do vnútorných priestorov optimálne množstvo denného svetla. Kenafín ako udržateľný stavebný produkt spĺňa kritériá Rady pre zelené budovy (USGBC) alebo ratingového systému s názvom Leadership in Energy and Environmental Design (LEED).

Kenafínová membrána je získavaná z byliny ibišteka bahenného (Abelmoschus moschatus), ktorý počas svojho života absorbuje viac oxidu uhličitého než bežné rastliny a stromy, a preto rastie rýchlejšie a takto redukuje globálne otepľovanie. Ibištek navyše neobsahuje žiadne halogény, ktoré by mohli produkovať flór a chlór na skládkach odpadov. Rastline sa darí dobre v rôznych klimatických regiónoch a je pestovaná hlavne v Číne, Indii, Afrike, Austrálii a v niektorých štátoch USA. V minulosti sa vlákna ibišteka využívali hlavne na výrobu povrazov, špagátov, handier a papiera. Ibištek by mohol byť tiež využitý ako náhrada dreva pri výrobe papiera.

Zdroj: www.greenprogress.com

 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika