RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Coco-Mat matrac je vyrobený zo 100% prírodných materiálov

Coco-Mat matrac je vyrobený zo 100% prírodných materiálov

Bežný človek prespí zhruba 8 hodín denne, čo znamená, že strávime v posteli tretinu svojho života. Dostatok spánku je dôležitý pre zdravie a vitalitu, no rovnako kľúčové je aj kvalita spánku, a teda materiály, z ktorých bol matrac vyrobený. Spoločnosť Coco-Mat vyrobila 100% prírodný matrac, ktorý sa skladá z niekoľkých vrstiev vyrobených z prírodných a obnoviteľných materiálov. Matrac ponúka optimálnu a pružnú podporu pre ľudské telo, aj bez použitia kovových pružín.

Na jeho výrobu sa použili výhradne prírodné materiály ako kokosová vláknina, prírodný kaučuk, vlna, bavlna, morské rastliny, hodváb, ľan, drevo a husacie perie, no najdôležitejšie je, že na jeho výrobu neboli použité chemikálie a prísady.

4-vrstvový matrac bol vyvinutý vďaka mnohoročným skúsenostiam spoločnosti Coco-Mat, ktorá na trhu pôsobí od 1989. Spoločnosť vyrába všetky 4 vrstvy z veľmi kvalitných materiálov. Každá individuálna vrstva sa skladá z kombinácie prírodných materiálov, a preto matrac dáva vašej posteli pružnosť, ktorú vaše telo potrebuje.

Prečo si vybrať matrac z prírodných materiálov?

Po sérií úmrtí v USA spôsobených horľavosťou matracov musia byť po novom matrace ošetrené chemikáliami, aby odolali ohňu aspoň na 70 sekúnd. Z tohto dôvodu je teraz takmer 90% matracov, vrátane tých detských, ošetrených spomaľovačmi horenia. Nielen v USA, ale aj v Európe sa na výrobu matracov používa množstvo chemikálií, ako napríklad brómované spomaľovače horenia, butadién alebo nitrosamín, ktoré môžu negatívne ovplyvňovať hormonálny a reprodukčný systém človeka, môžu byť potenciálne karcinogénne, spôsobovať srdcové a pľúcne poškodenia a tiež stratu pamäti a podporiť vypadávanie vlasov. Aj keď je možné vyrobiť nehorľavé matrace bez množstva chemikálií, výrobcovia tieto možnosti nevyužívajú z dôvodu zvýšenia nákladov na ich výrobu. Chemikálie sa do tela môžu dostať do kontaktu s pokožkou aj cez plachtu a vankúš a ďalej sú cez ňu absorbované do tela človeka.

Coco-Mat matrac prešiel  testami horľavosti napriek tomu, že bol vyrobený s použitím 100% prírodných materiálov bez použitia chemikálií.  

Zdroj: http://inhabitat.com/get-a-great-nights-sleep-on-an-ultra-comfy-sustainable-coco-mat-mattress/

 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika