RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Dr Pepper Snapple Group investuje milión dolárov na ochranu povodí

Dr Pepper Snapple Group investuje milión dolárov na ochranu povodí

Výrobca nealkoholických nápojov Dr Pepper Snapple Group sa zaviazal v najbližších štyroch rokoch poskytnúť milión dolárov na ochranu povodí v Texase, ktoré poskytujú vodu pre jej plniace zariadenia.

ImagePeniaze budú použité na zachovanie a obnovu projektov v piatich prírodných rezerváciách s celkovou rozlohou viac ako 30km2. Prírodné rezervácie sa nachádzajú v povodiach riek Trinity a Brazos a tiež na texaskom Golfskom pobreží a Edwards Aquifer (Edwardov hydrologický kolektor-podzemná vrstva nasýtená vodou, resp. podzemný zásobník vody. pozn.autora). Posledný menovaný poskytuje pitnú vodu pre tri najväčšie obývané plochy v štáte Texas- Dallas, Houston a San Antonio.

Podľa denníka USA Today je toto jeden z najnovších projektov výrobcov nápojov na zlepšenie kvality vody a týmto krokom si spoločnosti zabezpečia dlhodobý prístup k pitnej vode. Veľké spoločnosti ako Coca-Cola, PepsiCo, Miller a tiež regionálny výrobcovia nápojov tvrdia, že dlhodobé dodávky pitnej vody môžu byť ohrozené. Správa z júna tohto roku od firmy Ceres hovorí, že Coca-Cola a Pepsi patria medzi 27% spoločností považovaných za prispievateľov ku klimatickej zmene a znečisťovaniu podzemných vôd.

Najväčší výrobcovia nápojov ako Coca-Cola, Pepsi, Anheuser-Busch, Bacardi, Nestle Waters a ďalší, v roku 2006 založili skupinu Beverage Industry Environmental Roundtable s cieľom riešiť otázky kvality vody a efektivity výroby. Podľa USA Today členovia tejto skupiny za posledných 5 rokov investovali do ochrany vodných zdrojov viac ako 400 mil.€. Napríklad, Dr Pepper začal čistiť fľaše vzduchom namiesto vodou v 56 výrobných linkách, s použitím filtračného systému reverznou osmózou. Čistiaci systém takto získa späť 50% výkonu. Tiež Coca-Cola vyvinula systém znovučistenia vody vo výrobnom procese, ktorý môže výrobcovi znížiť spotrebu vody až o 35%. Tento krok pomôže spoločnosti splniť záväzok, ktorým je zvýšenie efektivity využívania vody o 20% do konca roku 2012 oproti úrovni z roku 2004.

Zdroj: www.environmentalleader.com

 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika