RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Eco-friendly Hotel Dália v Košiciach získal európsku eko značku

Eco-friendly Hotel Dália v Košiciach získal európsku eko značku

Dlhoročné ekologické smerovanie Eco friendly Hotela Dália ocenilo Ministerstvo životného prostredia SR udelením európskej environmentálnej značky „Environmentálna značka EÚ“.

Hotel realizuje plán ekologických aktivít, v rámci ktorého motivuje svojich zamestnancov i hostí, aby sa aktívne zapojili do ochrany životného prostredia. Ekologické aktivity sa sústredia okrem ubytovania aj na konferencie, kde hotel zaviedol program pod značkou Green Meetings.

ImageUž od otvorenia hotela v roku 2001 boli ekologické aktivity ako separovanie odpadu, recyklácia a kompostovanie súčasťou prevádzky. Ing. Rastislav Amrich, konateľ: "Hotely sú veľkým znečisťovateľom životného prostredia, čo súvisí predovšetkým s produkciou množstva odpadu napr. z jednorazových produktov kúpeľňovej kozmetiky a miniatúrnych balení raňajkových doplnkov ako sú džem, maslo a podobne. Okrem toho dochádza v hoteloch k vysokej spotrebe energií a vody. V Eco friendly Hoteli Dália sme si stanovili cieľ minimalizovať produkciu odpadu a inštalovať inovatívne technológie, ktoré pomôžu šetriť energiu a vodné zdroje."

Ekologické opatrenia v Eco friendly Hoteli Dália

V hoteli sa používajú energeticky úsporné žiarovky a 100%-ne recyklovaný kancelársky papier, v letných mesiacoch zabezpečujú ohrev vody solárne panely, jednorazové balenia kúpeľňovej kozmetiky boli nahradené organickou kozmetikou certifikovanou aj európskou eko značkou. Ponuka raňajok a menu bola rozšírená o zdravé bio špeciality. V hoteli sú rozmiestnené koše pre triedenie odpadu, aby sa aj hostia mohli aktívne zapojiť do separácie. Ing. Dagmar Amrichová, riaditeľka hotela: "S radosťou môžem skonštatovať, že naši klienti túto snahu oceňujú a vnímajú ekologické aktivity hotela veľmi pozitívne."

Prečo byť eko?

Hotel vyzýva svojich hostí, aby sa do ekologických aktivít zapojili aj doma či na pracovisku. Ing. Rastislav Amrich, konateľ: "K ochrane prírody môžeme prispieť všetci a často krát to stojí len minimum námahy či financií navyše. Nie je náročné zaviesť v spoločnosti separáciu odpadu či používanie recyklovaného kancelárskeho papiera. Výroba papiera z recyklovaných vlákien totiž nielen chráni lesy, ale znečisťuje ovzdušie až o 74% menej a vodu o 35% menej ako výroba z dreva."

O Eco friendly Hoteli Dália****

Eco friendly Hotel Dália je situovaný v tichej uličke v centre mesta Košice, len 5 minút pešo od Hlavnej ulice. Ponúka pohodlné ubytovanie z 37 izbách 3* a 4* kategórie, 4 konferenčné miestnosti s kapacitou do 120 hostí, gurmánsku reštauráciu pre 60 hostí, štýlovú kaviareň SAVOY café, wellness centrum a pohodlné parkovanie. www.hoteldalia.sk │ www.ekohotel.sk

O európskej eko značke Oficiálne európske označenie pre produkty a služby je známe ako Európsky kvet. Označuje produkty, ktoré spĺňajú prísne environmentálne a kvalitatívne požiadavky. Viac informácií: http://www.eco-label.com.

PR článok. Autor: Jana Zamboriová. Foto: Hotel Dália

 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika