RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow EÚ je pripravená prispieť svojím spravodlivým podielom na financovaní boja proti klimatickým zmenám

EÚ je pripravená prispieť svojím spravodlivým podielom na financovaní boja proti klimatickým zmenám

Ministri financií na svojom neformálnom zasadnutí 1. a 2. októbra 2009 v Goteborgu zdôraznili kľúčovú úlohu ekonomických nástrojov na dosiahnutí potrebného zníženia emisií skleníkových plynov.

Mnohí ministri tiež uvítali myšlienku zavedenia dane z CO2 na zníženie emisií v odvetviach, ktoré su mimo európskej schémy pre obchodovanie s emisiami (ETS). Švédsky minister financií Anders Borg konštatoval, že došlo ku konštruktívnej výmene názorov a že Komisia bola vyzvaná, aby navrhla nevyhnutnú revíziu existujúcej smernice o zdaňovaní energií.

Na tému financovania opatrení na boj proti zmene klímy, prebehla medzi ministrami aktívna a konštruktívna diskusia. Opäť potvrdili odhodlanie EÚ dosiahnúť v Kodani v decembri globálnu, ambicióznu a komplexnú dohodu. Tiež uznali, že finančné prostriedky na boj proti zmene klímy budú musieť byť urýchlene a výrazne navýšené, a že práce budú prebiehať tak v rámci samotnej EÚ ako aj v spolupráci s medzinárodnými partnermi EÚ.

"Rada ministrov ECOFIN bude ďalej rokovať o tejto téme na svojom nasledujúcom zasadnutí dňa 20. októbra v rámci príprav na Európsku radu, ktorá sa bude konať v dňoch 29. a 30. októbra. Naše diskusie ukázali silnú EÚ, ktorá bude ťahať túto iniciatívu dopredu a hrať dôležitú úlohu v príprave stretnutia skupiny G20 v St. Andrews 7. a 8. novembra. Ale potrebujeme aj pomoc iných krajín, predovšetkým Spojených štátov," skonštatoval Anders Borg.

Zdroj: www.se2009.eu

 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika