RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Európska asociácia pre recykláciu plastov hľadá najlepší recyklovaný plastový produkt 2012

Európska asociácia pre recykláciu plastov hľadá najlepší recyklovaný plastový produkt 2012

Európska asociácia pre recykláciu plastov a recyklačných organizácií (EPRO) chce, aby spotrebitelia, spracovatelia, producenti a firmy recyklujúce plasty pomohli nájsť najlepší plastový produkt z recyklovaného plastu v roku 2012. Cieľom súťaže asociácie EPRO s názvom „Najlepší recyklovaný plastový produkt 2012 je zvýšenie povedomia o hodnotách a uplatneniach plastových obalov použitých spotrebiteľom alebo v priemysle. Možnosti recyklovania týchto materiálov musia byť vnímané širokou verejnosťou.

ImageDizajn plastových obalov, vylepšené systémy zberu odpadov, pokroky v technológiách triedenia spolu s väčšími možnosťami prepracovania a použitia odpadov znamenajú, že nutnosť vynášania plastov na smetiská sa postupne znižuje. Preto je kľúčové, aby EPRO zabezpečila, že spotrebitelia a priemysel budú tieto postupy poznať a naďalej zabezpečia separovanie a zbieranie plastov na ich následnú recykláciu.

Pokroky v priemysle poskytujú možnosti triediť, znovu spracovávať a recyklovať. K tomu je potrebné, aby spotrebitelia správne a viac separovali a tým dodávali plastové materiály v dobrej kvalite, na uspokojenie požiadaviek priemyslu po celej Európe a zároveň na zníženie množstva plastov končiacich na smetiskách.

EPRO dúfa, že jednou z najdôležitejších vecí je zvyšovanie povedomia o produktoch vyrobených z recyklovaných plastov. Na druhej strane takto môžeme prezentovať širokú škálu recyklovaných výrobkov, čím sa vytvára po nich dopyt a možno aj apetít pre firmy začať navrhovať a vyrábať produkty z recyklovaných plastov. Hodnotiaca komisia pozostáva zo zástupcov z celej Európy, medzi inými aj asociácie EPRO, PlasticEurope, EUPR, EUPC a ACR+, ktorá posúdi súťažné projekty a vyberie víťaza.

Zdroj: www.recyclingportal.eu

 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika