RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Ford plánuje investovať 110 miliónov do novej generácie elektrických vozidiel

Ford plánuje investovať 110 miliónov do novej generácie elektrických vozidiel

Spoločnosť Ford Motor Co. plánuje v roku 2013 zdvojnásobiť svoje kapacity na testovanie batérií, zamestnať viac ľudí a presunúť dizajn, vývoj a výrobu všetkých kľúčových komponentov do svojho sídla v meste Dearborn v štáte Michigan. Všetky tieto opatrenia sú súčasťou 110 miliónovej investície s cieľom zrýchliť vývoj novej generácie elektrických vozidiel o najmenej 25%.

ImageFord chce takto znížiť cenu svojho súčasného systému na výrobu hybridov o 30% oproti systému predchádzajúcej generácie. Výrobca automobilov uvádza v tomto roku na trh 5 elektrických vozidiel, ako súčasť svojej stratégie na strojnásobenie kapacity výroby elektrických vozidiel do roku 2013 a súčasne ponúka zákazníkovi viac možností.

Medzi 5 vozidiel na elektrický pohon patrí Focus Electric, ktorý sa začal vyrábať v roku 2011, C-MAX Hybrid, C-MAX Energi plug-in hybrid, Fusion Hybrid a Fusion Energi plug-in hybrid. Ford sa so svojimi novými hybridnými a elektrickými vozidlami snaží priamo konkurovať Toyote, ktorá je lídrom na trhu s týmito vozidlami. Spoločnosť Ford uviedla, že venovala laboratórium na vývoj a výskum o rozlohe 26 500m2, ktoré sa nachádza v meste Dearborn, so zameraním výlučne na hybridy a elektrifikáciu. Budova, ktorá dostala názov Pokročilé centrum pre elektrifikáciu bude zastrešovať viac ako 1000 inžinierov pracujúcich na vývoji programov hybridných a elektrických systémov.

Ford sa vyjadril, že tieto opatrenia zdvojnásobia jeho kapacity na testovanie batérií na celkových 160 jednotlivých testovacích zariadeniach. Spoločnosť tiež investuje do viacerých vysokošpecializovaných zariadení, ktoré sú schopné testovať a simulovať silu, výkon a teplotné správanie sa v širokom rozsahu teplôt a možných prevádzkových podmienok.

Zdroj: www.environmentalleader.com

 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika