RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow HarperCollins je obvinený, že na výrobu papiera získava vlákninu z ohrozených pralesov

HarperCollins je obvinený, že na výrobu papiera získava vlákninu z ohrozených pralesov

Environmentálna organizácia Rainforest Action Network (RAN) spustila kampaň, pomocou ktorej vyzývajú jedného z najväčších vydavateľov spoločnosť HarperCollins, aby ukončila používanie vlákien na výrobu papiera z ohrozených lesných zdrojov. RAN tvrdí, že podľa nezávislých súdnych testov sa v niektorých vydaných knihách našiel veľký podiel vlákniny pochádzajúcej z dažďových pralesov.

ImagePodľa RAN viacero druhov listnatých drevín, vrátane ohrozeného agáta bolo nájdených v niektorých najpredávanejších detských bestselleroch. Na druhej strane Eric Crum, hovorca vydavateľstva HarperCollins tvrdí, že spoločnosť prestala používať drevo z indonézskeho pralesa už vo februári. „Akékoľvek knihy publikované po tomto dátume by mali byť v súlade s predpismi,“ tvrdí Crum.

Spoločnosť HarperCollins, ktorú vlastní austrálsky mediálny magnát Rupert Murdoch, je posledným oneskorencom z pomedzi viacerých amerických spoločností, ktoré odmietli prijať záväzné nariadenia, ktoré zakazujú výrobu vlákien z dreva pochádzajúceho z dažďových pralesov. RAN tvrdí, že britská pobočka HarperCollins má tvrdšie pravidlá na získavanie vlákna.

Eric Crum silne spochybnil tvrdenie RAN a poznamenal, že HarperCollins získava papier od rovnakých certifikovaných výrobcov ako ostatní vydavatelia. Spoločnosť ďalej požiadala RAN, aby jej sprístupnila testy vlákniny a mohla by tak vystopovať anomálie vo svojom dodávateľskom reťazci. RAN ale testy odmietla sprístupniť, a preto sa HarperCollins rozhodol vyhotoviť vlastné testy.

RAN už presvedčila 9 veľkých vydavateľstiev, aby si osvojili ich environmentálne záväzky týkajúce sa ťažby dreva v ohrozených pralesoch. Medzi nimi sú napríklad Scholastic, Macmillan, Random House a ako posledný sa pridal Disney.  

zdroj: www.environmentalleaders.com

 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika