RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow KFC recykluje použitý fritovací olej

KFC recykluje použitý fritovací olej

Sieť reštaurácií KFC so sídlom v americkom štáte Iowa používa recyklačný systém od firmy Restaurant Technologies Inc. (RTI), ktorý odvádza starý fritovací olej z fritézy a nahrádza ho čerstvým.

ImageKFC používa systém s názvom Total Oil Management od RTI. Systém pracuje v uzavretom okruhu a pozostáva z niekoľkých nádob - jednej na čerstvý olej, druhej na použitý olej a ďalšia nádoba je umiestnená v exteriéry reštaurácie, v ktorej sa uchováva prepálený olej. Túto nádrž pravidelne vyprázdňuje RTI, ktorá ďalej používa olej na výrobu biopalív a živočíšnych krmív.

Podľa RTI, systém automatizuje manipuláciu s olejom, udržuje ho neustále čerstvý a vytvára celé zaobchádzanie s olejom bezpečnejším a efektívnejším. Zamestnanci pri pridávaní, filtrovaní a odstraňovaní starého oleja, neprichádzajú s olejom do kontaktu, dokonca ani keď je horúci. RTI tvrdí, že systém minimalizuje odpady ako kartón a plastové olejové nádoby a obmedzuje znečisťovanie životného prostredia.

Kevin Schultz prezident siete KFC považuje tento systém za prospešný pre chod spoločnosti. Využívaním tohto systému teraz môže Schultz na diaľku kontrolovať, ktoré reštaurácie používajú príliš veľa oleja, a ktoré ho nevymieňajú dostatočne často. „Zamestnanci už viac nemusia strácať čas objednávaním oleja, alebo byť nervózni, keď ho nie je dostatok v sklade. Systém teraz oznamuje manažérom v centrále o zásobách oleja a o jeho nedostatku vedia ešte pred tým, ako to zistia samotní zamestnanci,“ vysvetľuje Schultz.

RTI hovorí, že systém tiež zvyšuje bezpečnosť pracovníkov, ktorí predtým museli prelievať olej z prepravných nádob do fritéz. Ťažké nádoby s horúcim olejom a šmykľavé podlahy boli často zdrojom pádov s následnými poraneniami chrbtice a popáleninami.

Zdroj: www.environmentalleader.com

 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika