RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Levi´s predstavuje novú kolekciu džínsov vyrobených z PET fliaš

Levi´s predstavuje novú kolekciu džínsov vyrobených z PET fliaš

Spoločnosť Levi´s predstaví na Nový rok novú kolekciu džínsov, ktorá bude vyrobená z recyklovaných plastových fliaš a podnosov na jedlo.

Táto kolekcia riflí s názvom Waste<Less otvára novú kapitolu v iniciatíve udržateľného dizajnu. Kolekcia je výnimočná tým, že každý pár riflí je vyrobený z recyklovaného plastu s obsahom najmenej 20%, čo je v priemere 8 plastových fliaš na pár riflí. Spoločnosť tvrdí, že na výrobu celej kolekcie bude použitých 3,5mil zrecyklovaných plastových fliaš.
 
ImageSpoločnosť bude prostredníctvom svojich partnerov zhromažďovať PET fľaše - vrátane hnedých pivových fliaš, zelených a čírych fliaš na minerálne vody a čiernych podnosov na jedlo. Plasty budú zhromažďované cez rôzne recyklačné programy po celých Spojených štátoch. Fľaše a podnosy budú triedené podľa farby, potom rozdrvené na vločky a z nich sa vyrobí polyesterové vlákno. PET vlákno bude zmiešané s bavlneným vláknom, ktoré bude nakoniec utkané s tradičnou bavlnenou priadzou na vytvorenie rifľového textilu. Farba použitých fliaš pridá do džínsovej tkaniny podtón a vytvorí v konečnom produkte jedinečný povrch.
 
Levi´s spustí predaj Waste<Less kolekcie na všetkých svojich trhoch v januári 2013 a bude dostupná v Levi´s predajniach a on-line na levi.com. Džínsy sa budú predávať od 69$ do 128$.
 
 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget


Warning: simplexml_load_file(http://sk.search.etargetnet.com/generic/generic.php?ref=28241&xml=1&logo=0&q=SITEURL&keywords=eko%2C%20ekologia) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 502 Bad Gateway in /home/gs025600/www_root/modules/mod_etarget.php on line 23

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://sk.search.etargetnet.com/generic/generic.php?ref=28241&xml=1&logo=0&q=SITEURL&keywords=eko%2C%20ekologia" in /home/gs025600/www_root/modules/mod_etarget.php on line 23
Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika