RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Neobyčajné čokolády Josefa Zottera

Neobyčajné čokolády Josefa Zottera

Pokiaľ chcete byť skutočne chytrejší, úspešnejší a skutočne iný ako ostatní, tak sa nechajte inšpirovať príbehom Josefa Zottera, ktorý vytvoril skutočne ekologický a spravodlivý model podnikania podporený zážitkami a emóciami.


Zotter útočí lahodnou chuťou, spravodlivo a ekologicky

ImageImage

Tabuľka čokolády Figaro stojí okolo 45 centov – v akčnej ponuke je nájdete ešte lacnejšiu. Za čokoládu Zotter v biopredajniach zaplatíte aspoň 2,70 eur. Nevolá sa však „Figaro mliečna čokoláda“, „Fazule s cibuľovým džemom“ ale „Drvené korenie a mäta“, „Konope a mocca“ či „Kávové slivky s oškvarkami“ a vyrábajú sa výlučne ručne. Josef Zotter, štajerský výrobca čokolády, ponúka skutočný zážitok a pôžitok nie len z vynikajúcej čokolády ale aj z celého majstrovského umenia výroby a ochutnávania čokolády.

Zotterov podnikateľský model sa v mnohom líši od všetkého čo je na trhu so sladkosťami a vôbec v oblasti potravinárskeho priemyslu, bežnou praxou. Umelé náhrady surovín, farbivá, konzervačné látky, aromatické prísady v čokoláde od Zottera jednoducho nenájdete. Do hrncov na prípravu čokolády sa dostanú len prvotriedne suroviny tej najvyššej kvality. Nakoľko tieto prísady nie sú lacné, Zotter nesúťaží o čokoládu s najnižšou cenou a o čokoládu výnimočnej chuti, na ktorú nezabudnete. Napriek vyšším cenám ročne predá viac ako dva milióny tabuliek ručne vyrobenej čokolády, a to za cenu, ktorá niekoľkonásobne prevyšuje cenu konkurenčných čokolád.

Zotter myslí a koná nekonvenčne a kreatívne!

ImageImage

ImageImage

"Citrón a polenta" alebo "Drvené korenie s mätou"?

Aj s takýmito názvami sa môžete stretnúť, ak si chcete kúpiť niektorú z viac ako 150 druhov čokolád značky Zotter. Čokoláda sa vyrába výhradne ručne, z prvotriednych surovín v BIO kvalite, z kakaových bôbov pochádzajúcich zo spravodlivého obchodu. Josef Zotter, štajerský výrobca čokolády, ponúka ešte omnoho viac. Skúsenosti získané vďaka pôvodnej profesie šéfkuchára - pôsobil v prestížnych londýnskych a parížskych reštauráciách - využil pri tvorbe netradičných a veľmi neobvyklých až odvážnych chuťových kombinácií: "konope a mocca", "kávové slivky so slaninovým chrumkavým obalom" alebo "fazule s cibuľovým džemom". Žiadne umelé látky, dochucovadlá, chemické a konzervačné prísady, farbivá a iné tradične pridávané ingrediencie. Do čokolády sa dostanú len suroviny tej najvyššej kvality. Ročne predáva dva milióny tabuliek čokolády a predaj neustále rastie a to nielen kvôli netradičnej príchuti, ale aj kvôli dokonale zvládnutému konceptu "transparentnej prevádzky, ktorá je každú sobotu otvorená pre každého milovníka čokolády. Vlastne, ak ním ešte nie ste, po návšteve čokoládovne Zotter na 8333 Riegersburg, Bergl 56A, sa ním určite stanete.

ImageImage

ImageImage

Čokoládové divadlo aké ste ešte nezažili!

Pri zamyslení sa nad pretrvávajúcimi ekologickými a sociálnymi problémami vo svete každý z nás sa už aspoň raz v živote zamyslel nad východiskami z danej situácie. Z celkového produktívneho povrchu Zeme pripadá na každého človeka férový podiel 2,1 tzv. globálnych hektárov, pričom priemerná ekologická stopa každého obyvateľa Európskej únie predstavuje až 4.7 globálnych hektárov. Z tohto dôvodu je potrebné, aby sme hľadali možnosti a spôsoby ako znižovať zaťaženie životného prostredia a významne zmenšili vyčerpávanie prírodných zdrojov.

Značka Zotter je príkladom toho, že ekologický a sociálne zodpovedný podnikateľský model je súčasne ekonomicky veľmi úspešný. Zotter nielenže používa starostlivo vybrané suroviny v BIO kvalite, ale aj inšpiráciu “ako na to” pri budovaní skutočne ekologického a sociálne zodpovedného podnikania.

ImageImage

ImageImage

ImageImage 

Niekoľko zásad, ktoré sú súčasťou podnikateľského modelu čokoládovne Zotter:

  • Mliekarenské produkty používané pri výrobe čokolády pochádzajú od farmárov z oblasti Tirolska,
  • Pri výrobe čokolády sa používa “zelená” energia z obnoviteľných zdrojov – napr. okrem iného aj z kakaových škrupín,
  • Kakaové škrupiny sú používané na výrobu tepla v prevádzke firmy Zotter
  • Zamestnanci dostávajú zdravé jedlo z ekologického poľnohospodárstva, prevažne vypestovaného v Rakúsku,
  • Každý obal čokolády je súčasne umeleckým dielom, ktorý spĺňa aj ekologické štandardy; obalový materiál je vyrobený z certifikovaného papiera, ktorý bol vyrobený z FSC certifikovaného dreva, čiže procesom ohľaduplným k životnému prostrediu,
  • vo firme sa používajú elektromobily,
  • “Kakao namiesto chudoby” – rozvojový projekt realizovaný v spolupráci s troma poľnohospodárskymi družstvami z Nikaraguy,
  • “Stať sa príkladom” ZUKI (Budúcnosť pre deti) – 30 % z predaja čokolády ZUKI je venovaných projektu, ktorého cieľom je poskytnúť stravu deťom, ktoré žijú na ulici v Kalkate,
  • a omnoho viac.

Zotter ponúka

ImageImage

  • nespočetne veľa rôznych chutí a pôžitkov,
  • čokoládu, ktorá získala niekoľko ocenení za kvalitu a dizajn obalov,
  • najvyššiu kvalitu,
  • suroviny pochádzajúce z ekologického a spravodlivého obchodu,
  • obaly, ktoré boli ocenené aj za ich grafický dizajn,
  • typický rakúsky produkt,
  • skutočný produkt s “dušou”,
  • “podomácky“ vyrobenú čokoládu so starostlivo vybraných kakaových bôbov až po finálny produkt,
  • skutočné “čokoládové divadlo”, na ktoré nikdy nezabudnete! My sme to už vyskúšali.
 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika