RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Projekt Broker

Projekt Broker

Spoločnosť Kronospan SK vystupuje ako jeden z najväčších spracovateľov dreva na Slovensku a patrí aj medzi najvýznamnejšie firmy ponúkajúce aglomerované výrobky na báze dreva na Slovensku.

Dlhodobo podporuje certifikácie FSC, o čom svedčí aj podiel certifikovaného FSC dreva v jej výrobe, ktorý systematicky zvyšuje už od roku 2001. Kronospan SK má právo používať FSC certifikát na celú svoju produktovú radu už od roku 2004. Kronospan sídliaci v Prešove zamestnáva približne 400 zamestnancov. Okrem zjavného ekonomického prínosu pre región, aktívne podporuje aj neziskové projekty zamerané na trvalo udržateľný rozvoj, zlepšovanie podmienok pre vzdelávanie na školách a zmysluplné trávenie voľného času. Je zaujímavé, že od roku 2002 na neziskové projekty venoval viac ako 80 tisíc EUR, aj preto sa v roku 2006 už po tretíkrát stal Darcom roka.

9. mája 2007 došlo k významnému spojeniu spoločnosti Kronospan SK a FSC Slovensko v rámci projektu Broker uzatvorením zmluvy o vzájomnej spolupráci. Projekt je zameraný na zvyšovanie povedomia o FSC certifikácii a podporu obchodu s FSC výrobkami.

FSC Slovensko spolupracuje v rámci projektu Broker s FSC národnými iniciatívami z Veľkej Británie, Holandska, Talianska a Poľska a aj s FSC certifikovanými firmami. Cieľom tohto projektu je skvalitniť spoluprácu medzi národnými iniciatívami a firmami pri propagácii certifikovaných výrobkov. Podľa slov výkonného riaditeľa FSC Slovensko, Juraja Vysokého, „Kronospan aj v minulosti podporoval aktivity FSC a aj spoluúčasťou na projekte Broker ukazuje silnú environmentálnu a sociálnu zodpovednosť pri rozvoji svojho podnikania na Slovensku.“

Víziou spoločnosti Kronospan bolo vždy vyrábať kvalitné produkty s maximálnym ohľadom na životné prostredie. Súčasťou napĺňania tejto vízie bola spolupráca s organizáciou FSC. Spoločnosť certifikáciou nie len zaručuje zákazníkovi „zdravý“ pôvod dreva, ale motivuje aj svojich dodávateľov k dodržiavaniu princípov zodpovedného lesného hospodárstva. „Partnerstvo s FSC vnímame ako ďalší krok, ktorý prispeje nielen ku zlepšeniu situácie v lesnom hospodárstve na Slovensku, ale aj k väčšiemu povedomiu zákazníkov pri nákupe výrobkov z dreva, “ hovorí Dušan Šneider, konateľ spoločnosti Kronospan.

 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika