RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Projekt zalesňovania úbočí sopky Popocatepetl spoločnosťou Volkswagen je úspešný

Projekt zalesňovania úbočí sopky Popocatepetl spoločnosťou Volkswagen je úspešný

ImageProjekt zalesňovania krajiny neďaleko továrne spoločnosti Volkswagen v Mexiku prispieva k vyšším zásobám podzemnej vody. Nemecký výrobca automobilov oznámil, že zásoby podzemnej vody teraz prevyšujú jej spotrebu partnerskými spoločnosťami, domácnosťami a všetkými zamestnancami dohromady.

Spoločnosť Volkswagen podporuje zalesňovanie celkových 750 hektárov od roku 2008. Územie sa nachádza medzi horami Popocatepetl a Iztaccihuatl v pohorí Sierra Volcanica v centrálnom Mexicku Puebla. Dodnes sa vysadilo viac ako 420 000 stromov pôvodných ihličnatých drevín rastúcich do nadmorskej výšky až 4 000 m.n.m.
 
Dodávky vody pre štát Puebla do značnej miery závisia na horských zrážkach, na neustálom doplňovaní zásob podzemnej vody. Stromy zachytávajú zrážky a podporujú tak presakovanie vody do hlbších vrstiev. Na podporu tohto projektu bolo vyhĺbených 47 000 vsakovacích miest pre dažďovú vodu a vybudovaných 350 väčších priehrad.
 
Projekt teraz každoročne prispieva k dopĺňaniu podzemných vôd o 2,5 milióna m3. Výrobca automobilov tvrdí, že tento údaj výrazne presahuje spotrebu vody v jeho vlastných výrobných zariadeniach a zariadeniach svojich partnerov so všetkými svojimi zamestnancami.
 
Stromy dokážu stabilizovať ekosystém tvorbou novej biomasy, ktorá viaže uhlík a zlepšuje domáce prostredie pôvodných živočíšnych druhov.
 
Projekt tiež ponúka možnosti zamestnania pre ľudí v regióne, vysvetľuje zástupca Volkswagenu. Projekt zalesňovania je implementovaný v spojení s Národnou komisiou pre prírodné chránené územia a s Národnou univerzitou v Mexiku.
 
 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika