RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Šrotovné na kotly

Šrotovné na kotly

EkoFond, n.f. spoločne so svojim zriaďovateľom spoločnosťou Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) prichádzajú od 1. júna 2009 s akciou ŠROTOVNÉ NA KOTLY.
 
EkoFond podporuje projekty v štyroch základných oblastiach: implementácia progresívnych energetických technológií (kogenerácia, trigenerácia, mikrokogenerácia), energetická hospodárnosť budov, využitie stlačeného zemného plynu (CNG) v doprave a aplikovaný výskum a vývoj v oblasti využitia energií. Na podporu úspešných projektov SPP vyčlenil doteraz celkovo 5 000 000 € (150 630 000 Sk).
 
Šrotovné na kotly je príspevok pre domácnosti pri výmene akéhokoľvek starého kotla alebo vykurovacieho zariadenia za nový kondenzačný kotol na zemný plyn, resp. kondenzačný kotol so solárnou zostavou. Formou vrátenia peňazí môžu záujemcovia o vykurovanie zemným plynom získať príspevok na kúpu nového kondenzačného kotla až vo výške 25 % z ceny nového kotla. Šrotovné na kotly bude EkoFond vyplácať žiadateľom, ktorí splnia podmienky štatútu, až do úplného vyčerpania finančných prostriedkov určených pre túto akciu. Základnou podmienkou na získanie tzv. šrotovného je ekologická likvidácia starého kotla.
 
SPP si uvedomuje svoju zodpovednosť voči prostrediu, v ktorom pôsobí, a preto aktívne prichádza s projektmi zameranými na zvyšovanie energetickej efektívnosti. Energetická náročnosť domácností je výrazne nad priemerom Európskej únie a hoci v porovnaní so severskými krajinami sa nachádzame v teplejšom zemepisnom pásme, spotreba energií na obytnú plochu na Slovensku je na úrovni Belgicka a Fínska a výrazne nad úrovňou Švédska.

Vzhľadom na nástup aktivít spojených so zatepľovaním v posledných rokoch však Slovensko zaznamenáva v tomto ukazovateli pozitívny vývoj. Jednou z ciest popri zatepľovaní je aj zmena vykurovacieho zariadenia zo starého, menej efektívneho na kondenzačný kotol. Domácnostiam sa touto cestou znížia výdavky na energie, to znamená, že ušetria.Viac inforácií nájdete nastránkach EkoFondu, n.f.
 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika