RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Študenti, hrajte o 60 000 dolárov a výlet na najväčší ázijský veľtrh Taipei Computex 2013

Študenti, hrajte o 60 000 dolárov a výlet na najväčší ázijský veľtrh Taipei Computex 2013

Taiwanské neziskové skupiny odštartovali súťaž, pomocou ktorej chcú vyzvať študentov po celom svete, aby prišli s najlepším nápadmi ako znížiť produkciu uhlíka, alebo ako ušetriť energiu s použitím informačných a komunikačných technológií (IKT).


ImageEugene Chien, predseda Taiwanského inštitútu pre udržateľnú energiu, ktorý je sponzorom udalosti vysvetlil, že táto „Neobyčajná zelená súťaž“ je zameraná na zvyšovanie povedomia o „zelených riešeniach“ v dobe globálneho otepľovania a klimatických zmien. Aj keď IKT priemysel produkuje 2% svetových emisií oxidu uhličitého, zavádzanie práve IKT technológií môže pomôcť zredukovať emisie skleníkových plynov až o 15%.

Eugen Chien ďalej povedal „Študenti z celého sveta sú pozvaní do súťaže priamo alebo nepriamo, použitím technológií súvisiacimi s IKT a môžu prísť s inovatívnymi zelenými nápadmi do týchto technológií.“

Uvítacieho ceremoniálu sa tiež zúčastnili zahraniční diplomati z 25 krajín, ktorý sa chceli podieľať na spoločných záväzkoch týkajúcich sa zelených otázok.

Stan Shih, zakladateľ spoločnosti Acer Group, ktorý sa tiež zúčastnil ceremoniálu povedal, že dúfa, že zahraniční úradníci budú podporovať súťaže vo svojich krajinách a povzbudia tak študentov, aby sa zapojili do súťaže. Shih hovoril v mene nadácie Acer, ktorá je ďalším sponzorom súťaže. Nadácia Acer chce podporou pre súťaž ukázať jej snahu pomáhať pri ochrane životného prostredia.

Študenti sa môžu registrovať do súťaže najneskôr do 31. októbra 2012 predložením návrhu načrtnutom v ich IKT aplikáciách. Všetky materiály a prezentácie musia byť v angličtine. Výherca súťaže získa 60 000 dolárov a každý finalista vyhrá výlet na najväčší ázijský veľtrh výpočtovej techniky Taipei Computex 2013.

Zdroj text a foto: www.wantchinatimes.com

 
Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika