RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Tom's of Maine a TerraCycle rozbehli recyklačný program

Tom's of Maine a TerraCycle rozbehli recyklačný program

Spoločnosť Tom´s of Maine začala spolupracovať s recyklačnou spoločnosťou TerraCycle, s cieľom obmedziť vynášanie obalov na smetiská.

ImageRecyklačný program s názvom „Tom Maine Natural Care Brigade“ zahŕňa tuby, fľaše a vrchnáky od zubných pást a ústnych vôd, kovové obaly od dezodorantov a antiperspirantov, plastové obaly od mydiel a obaly zo zubných nití, bez ohľadu na značku.
 
Za každý vyzbieraný a odovzdaný kus obalu získate body, ktoré môžu byť použité v podobe darov pre charitu, alebo môžu byť zamenené za peniaze a následne vyplatené ľubovoľnej škole alebo neziskovej organizácii. Každý jednotlivec, firma, skupina alebo škola sa môže zdarma zapísať a všetky náklady spojené s dopravou použitých obalov na zberné miesto budú preplatené.
 
Spoločnosť TerraCycle zhromažďuje viac ako 50 rozličných druhov produktov a obalov prostredníctvom svojich recyklačných programov, ktoré sú otvorené pre jednotlivcov alebo organizácie. Spoločnosť tvrdí, že už vyzbierala viac ako 2 miliardy kusov odpadkov, ktoré by inak skončili na smetiskách a takto rozdala viac ako 4,5 milióna dolárov na charitu.
 
Tento nový recyklačný program je len jeden z mnohých iniciatív spoločnosti Tom´s of Maine na zníženie toku odpadov verejnosti v štáte Maine. Všetky deodoranty spoločnosti Tom´s of Maine sú vyrobené z jedinečného plastu a môžu byť celé recyklované, vrátane kanistra a vrchnáku a navyše obaly všetkých produktov sú vyrobené z recyklovanej alebo recyklovateľnej lepenky. Podľa spoločnosti Tom´s of Maine ich deodoranty vyrobené z plastov sú prvé svojho druhu na trhu.
 
Spoločnosť tiež recykluje ročne až 135 000 ton kartónov, zmiešaného papiera a ďalších druhov obalov. Čistiace zariadenia umožňujú spoločnosti recyklovať ďalších takmer 7000 kg papierových vrecúšok z potravinových ingrediencií.
 
 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika