RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow V Británii sprevádzkujú najväčšiu elektráreň s technológiou novej generácie splyňovania odpadu

V Británii sprevádzkujú najväčšiu elektráreň s technológiou novej generácie splyňovania odpadu

Britská firma Air Products oznámila, že postaví a sprevádzkuje elektráreň vyrábajúcu elektrickú energiu z nerecyklovaného odpadu. Zariadenie bude vyrábať obnoviteľnú elektrickú energiu použitím zdokonalenej technológie splyňovania odpadu (EfW). Elektráreň s názvom The Tees Valley bude prvá svojho druhu v Británii a zároveň najväčšia na svete s celkovým inštalovaným výkonom 50MW.

ImageOd elektrárne sa očakáva produkcia spoľahlivej, kontrolovateľnej a obnoviteľnej elektrickej energie na zásobovanie až 50 000 domácností. Elektráreň sa nadchádza v lokalite s dobrou dostupnosťou k pripojeniu na verejnú elektrickú sieť a v blízkosti skládok a zariadení na nakladanie s odpadmi. Elektráreň by mala ročne zhodnocovať až 350 000 metrických ton nerecyklovateľného odpadu zo skládok a zároveň pomôže splniť britské ciele zhodnocovania odpadov na výrobu energie. Na výstavbe elektrárne bude pracovať až 700 pracovníkov a po jej sprevádzkovaní poskytne 50 stálych pracovných miest, ktoré zároveň pomôžu revitalizovať miestnu ekonomiku a vytvoriť „zelené“ skúsenosti v technológii splyňovania odpadu v severovýchodnom Anglicku.
 
Zdokonalená technológia splyňovania s názvom The Westinghouse bola dodaná firmou AlterNRG a je lídrom ďalšej generácie EfW technológií. Ponúka efektívnejšiu a čistejšiu premenu odpadu na energiu než tradičné EfW technológie a má potenciál vyrobiť väčšie množstvo výstupných produktov ako teplo, vodík, chemikálie a palivá. Z dlhodobého hľadiska výroba vodíka z obnoviteľných zdrojov by mohla mať potenciál v komerčnom využití ako palivo v spaľovacích motoroch.
 
„Británia sa zaviazala diverzifikovať svoje zdroje energie, posilňovať energetickú bezpečnosť a znižovať uhlíkové emisie. Tento priekopnícky technologický model výroby čistej energie vyhovuje týmto požiadavkám a ponúka udržateľné riešenie nakladania s odpadmi. Táto elektráreň tiež vytvorí v regióne kvalifikované pracovné miesta a sme jej vďační, že bude poskytovať nepriamu podporu pre regionálnu ekonomiku prostredníctvom využívania miestnych služieb, hotelov a iných podnikov,“ zdôraznil John McGlade, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Air Products.
 
 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika