RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Prvá dobíjacia stanica s veternou turbínou nainštalovaná v Barcelone

Prvá dobíjacia stanica s veternou turbínou nainštalovaná v Barcelone

General Electric (GE) a výrobca veterných turbín Urban Green Energy (UGE) nainštalovali prvú integrovanú nabíjaciu stanicu pre elektrické vozidlá, ktorá využíva elektrickú energiu priamo z veternej turbíny. Spoločnosti oznámili plány na vybudovanie viacerých takýchto zariadení do konca roku 2012 v USA pre komerčné využitie.


ImageSkombinovaním veternej turbíny od UGE a dobíjacej stanice od GE vzniklo zariadenie s názvom Sanya Skypump. Táto dobíjacia stanica zákazníkom zaručuje, že ich auto je poháňané 100%-ne čistou energiou vyrobenou priamo na mieste. Prvý Sanya Skypump systém bol nainštalovaný v riaditeľstve spoločnosti Cespa neďaleko Barcelony. Cespa je dcérska spoločnosť Ferrovial Servicios, jedného z najväčších svetových súkromných investorov v dopravnej infraštruktúre.

Systém Sanya Skypump je naprojektovaný na využitie v komerčných a štátnych zariadeniach ako obchodné centrá a univerzity. Systém dodáva elektrickú energiu cez GE DuraStation, ktorá využíva na nabíjanie vyššie napätie a tým znižuje štandardný čas nabitia batérií z 15-18 hodín na 4-5 hod. DuraStation umožňuje nabitie vozidiel Chevrolet Volt už za 4 hodiny. Jedná sa o rovnaké nabíjacie stanice, aké boli rozmiestnené v Londýne počas olympiády na nabíjanie vozového parku s nulovými emisiami.

Skypump má výkon 4 kilowatty, je vysoká 4,5 metra a je dizajnovaná tak, aby sa zmestila kamkoľvek, vrátane husto obývaných mestských oblastí. Listy rotora sa točia pozdĺž zvislej osi s priemerom 1,5 metra. Podľa GE výhodou tohto zariadenia je jednoduchosť jeho inštalácie. Montáž Skypump totiž trvá len niekoľko hodín. Systém je súčasťou plánu spoločnosti General Electric, ktorého cieľom je ponúknuť zákazníkovi ľahko použiteľný flexibilný systém. Podľa Charlesa Elazara, marketingového riaditeľa oddelenia hospodárenia s energiami, GE chce pomôcť vytvoriť praktické elektrické vozidlá vhodné do každodennej reality.

Zdroj: www.environmentalleader.com

 
Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika