RSS ekologika.sk

Ponúkame Vám možnosť dostávať najnovšie informácie cez RSS kanál.


Vložte Váš e-mail:

Archív (Všetky ročníky)

Virtuálna voda

Virtuálna voda

Viete koľko "virtuálnej vody" spotrebujete počas denného menu?

Vypočítajte si ju!

Ekokancelária

Ekokancelária

Hľadáte tipy na zníženie ekologickej stopy na pracovisku?

Kliknite sem!

Ekogaléria

Ekogaléria

Radi fotíte alebo poznáte zaujímavý príbeh osobnosti, ktorá podniká ekologicky?

Podeľte sa o ne!

Ecodesign Company

Ecodesign Company

Ecodesign Company Partner portálu Ekologika - poskytuje služby v oblasti vývoja a marketingu ekoproduktov

Ecodesign Company
Úvod arrow Ekosprávy arrow Správy arrow Waste Management a Renmatix preskúmajú možnosti výroby celulózového cukru z biologických odpadov

Waste Management a Renmatix preskúmajú možnosti výroby celulózového cukru z biologických odpadov

Spoločnosť Waste Management Inc, poskytovateľ komplexných služieb nakladania s odpadmi a Renmatix, výrobca polotovarov na báze bio-cukrov pre globálne chemické a palivové trhy vyhlásili, že uzavreli spoločnú dohodu na preskúmanie realizovateľnosti premeny odpadov na cenovo dostupné a dostatočne kvalitné cukry na výrobu bio-materiálov.

ImageStrategická investícia má za cieľ rozšíriť variabilitu vstupných surovín pre technológiu Plantrose, ktorá je vo vlastníctve spoločnosti Renmatix a má spracovávať materiály získané z cenovo výhodných a ľahko dostupných odpadov.

„Táto spolupráca je pokračovaním v našom záväzku získať hodnotu, ktorú vidíme v odpade a premeniť ho na cenné zdroje,“ povedal William Caesar, predseda spoločnosti Waste Management Recycling Service. „Pracujeme s firmou Renmatix na širšom preskúmaní jej technológie, ktorá sa rýchlo ukázala ako najlacnejší spôsob konverzie odpadov na výrobu medziproduktov vyrobených z biologických odpadov.“

Viacero spôsobov využitia odpadov

Táto dohoda je prvou svojho druhu pre Renmatix a očakáva sa, že začne okamžite generovať príjmy pre firmu, ktorá skúma možnosti spracovania týchto nových surovín. Podľa dohody, Renmatix bude skúmať spôsoby využitia viacerých druhov odpadov momentálne zhromaždených a spracovávaných spoločnosťou Waste Management a jej dcérskymi spoločnosťami. Využívať chce vyseparovaný recyklovateľný odpad, zvyšky potravín, stavebné a demolačné sutiny a tiež celulózový a papierový odpad. Cieľom spoločnej dohody je určiť, ako tieto materiály môžu byť prepracované na cukry a využité pre výrobu obnoviteľných chemikálií a palív.

“Uzavretie dohody s Waste Management je príkladom toho, ako pracujeme na rozšírení našej technologickej platformy, ktorá je potrebná, ak chceme vyhovieť dopytu priemyslu. Táto iniciatíva má potenciál využiť odpadovú biomasu z mestských komunít ako zdroj na výrobu celulózových cukrov,“ poznamenal Mike Hamilton, generálny riaditeľ spoločnosti Renmatix. „Spoločne skúmame nové spôsoby, ako prinavrátiť život odpadom. Ak tento prístup dokáže, že je kompatibilný s postupom výroby v Plantrose, tak efektívne rozšíri našu ponuku dostupných surovín a zlepší ponuku lacných petrochemických alternatív na trhu.

Zdroj: www.recyclingportal.eu

 
Podniky

Hľadáte firmy s certifikátom ISO 14001?
Kliknite sem!

Produkty

Hľadáte certifikované ekoprodukty?
Kliknite sem!

Odkazy Etarget

Ekologika.sk hlavný partner:
Ekofond.sk
Komunikační partneri:

IBM.sk

Guliwer web design studio
biologika